дом Общество Куче от породата Кане Корсо вся паника във фризьорски салон в Шумен

Куче от породата Кане Корсо вся паника във фризьорски салон в Шумен

2
ДЯЛ

Появата на куче от страховитата порода Кане Корсо във фризьорски салон в Шумен предизвика смут и уплаха, разказа клиентка за 24shumen.com.
„Животното имаше същият свиреп външен вид, като онези пет кучета, които нападнаха и убиха млад мъж в село Владо Тричков. Ужасих се като направих връзката и на мига реших да изляза от салона, въпреки, че още не бях минала. Друга дама, с ролки на главата, също се изплаши, независимо, че млада дама го удържаше с повод“, сподели още жената.
Клиентките се ужасили, когато собственичката на кучето попитала коафьорката може ли животното да влезе в салона, а не да остане отвън, където минават и други кучета. И може да стане беля.
Фризьорката обаче била категорична и помолила дамата да върне кучето обратно в къщи. И да дойде без него, тъй като клиентките й се плашат, докато чакат реда си. Другият й аргумент бил „имам куче, което Вашето може да разкъса. Не искам кръв“.
Жената проявила разбиране и изпълнила молбата й.
А по улицата, децата които видели огромното куче се разбягали и изпокрили във входовете на жилищните сгради.
Запознати с Кане Корсо обаче твърдят, че кучетата от тази порода са много интелигентни и миролюбиви. Кане Корсо никога не атакува без причина. Може наоколо да е пълно с всевъзможни дразнещи го котки, други кучета или странични шумове, ако стопанинът не му подаде команда то остава безмълвно. Изключително податливо към дресировка.
Ако му се подаде команда то атакува без да отстъпва без значение дали се бори с вълк или по-едро от него животно.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаши състезатели с призови места на финалите на Ученически игри 2018-2019
Следваща статияОблачно и дъжд с гръмотевици

2 КОМЕНТАРИ

  1. Не знам защо се насажда такава омраза към някои породи кучета. Това, че е имало инцидент с такива кучета съвсем не означава, че всички са такива. Защо не се пише за многото случаи, в които бездомните кучета нападат хора и те не са малко. Всичко си зависи от кучето и стопанина, то и един пинчер може да те нападне въпроса е, че няма да ти нанесе такива наранявания като едно голямо куче.

    • Общо взето хората се страхуват от големи животни. Също и от глутници на улицата. Ето и вие пишете, че пинчер няма да нанесе големи поражения. Също и пет пинчера трудно ще убият голям човек, но едно кане корсо е способно да го направи, дого аржентино също. Страхът повечето пъти е неоснователен. Но все пак зависи как е възпитано животното.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here