дом Общество Корояди нападнаха върбишката гора

Корояди нападнаха върбишката гора

1
ДЯЛ

Над 1200 декара са увредените гори в ДГС- Върбица, като 990 декара са нападнати от корояди, съобщиха от СИДП. Засегнатата дървесината на тази площ е 1 300 кубически метра. Това става ясно от справката, която от стопанството са подали към Североизточното държавно предприятие.
И от ДГС-Омуртаг отчитат големи площи засегнати от болести. Близо 1 300 декара от горите в стопанството боледуват, като засегнатите дървета надхвърлят 25 000 кубическа метра. В останалите стопанства на територията на СИДП увредените гори са по-малко. В ДГС-Преслав те са близо 600 декара, в ДГС-Смядово над 700 декара и в ДГС-Варна са 70 декара.
Общо за цялото предприятие увредените гори с а 3 929 декара, а обемът на дървесината от тези площи е 38 552 кубически метра. Към момента е усвоена част от пострадала дървесина в размер на 4 010 кубически метра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия46-годишният Стефан, който уби приятелката си и наряза тялото й, отива на съд
Следваща статияШуменци ще мерят сили в маратон за трети път, стартът е на 8 септември

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here