дом Общество Конкурс „Красива природа, красива наука“ чака най-добрите снимки

Конкурс „Красива природа, красива наука“ чака най-добрите снимки

0
ДЯЛ

Научно-образователен център STEAM (Science, Technology, Еngineering, Arts and Mathematics), Шумен обявява конкурс за най-добра снимка на природен обект или природно явление и неговото най-точно научно описание. Конкурсът се провежда с подкрепата на Община Шумен. Темата на конкурса е “Красива природа, красива наука”, съобщи на брифинг в Общината Силвина Симеонова, председател на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел за обществено полезна дейност “СТЕАМ”. Даниела Савчева, ст. експерт „Иновации, проекти и програми в образованието“ към отдел „Образование, наука и развитие“ обясни, че Община Шумен подкрепя подобни инициативи, които по неформален начин подпомагат образованието на младите хора и привличат интереса им към науката. Общинската администрация осигурява награден фонд от 1000 лева, книги и пособия, свързани с поощряване на интереса към съответното направление на конкурса и фотографията.
“Лятото ни носи много радост, впечатления и познание. Нека ги отразим и споделим по най-добрия начин”, така организаторите канят ученици и родители да се включат в конкурса. Идеята е снимайки красиви картини, обекти и явления децата да научат повече за тях, за тяхната природа, особености и за законите, на които се подчиняват. Това е възможност по естествен и непринуден начин наред с естетическото възприятие на наблюдаваните обекти и явления да се придобие и определено познание, което да бъде в полза на участващите в конкурса. За учениците това е възможност по неформален начин да придобият знания, които да им бъдат в помощ при обучението в училище.
Конкурсът има четири направления, свързани с природните науки: красиви облаци, мълнии и оптични атмосферни явления; красиви камъчета и миди; красиви цветя в планини и поля; красиви представители на животинския свят. Той се провежда в три възрастови групи: деца заедно с техните родители; ученици от 7-ми до 12-ти клас; възрастни.
Срокът за изпращане на снимките е 10 септември 2017 година на адрес:
STEAMphotocompetition@gmail.com
Подробна информация за конкурса може да се намери на уебстраниците на Сдружението:
https://www.facebook.com/steam.shumen/
http://scienceland.co/competitions.html
http://sciencelandco.weebly.com/
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Христо Трендафилов с престижната Национална награда „Христо Г. Данов“ за книгата си „Цар и век“
Следваща статияКметът Любомир Христов връчи удостоверения на санираните блокове, хората – доволни от направеното

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here