дом Общество Колективът на общинския приют: Срещу нас е подета безпрецедентна атака с клевети...

Колективът на общинския приют: Срещу нас е подета безпрецедентна атака с клевети и лични нападки!

5
ДЯЛ

Колективът на приюта за бездомни животни написа отворено писмо до медиите, в което изразява своята позиция относно „безпрецедентната атака“, насочена към институцията.
Публикуваме писмото без редакторска и коректорска намеса:
Скъпи съграждани,
В последните седмици приютът за бездомни животни в града е обект на безпрецедентна атака, в която се използва арсенал от фалшиви новини, злонамерени слухове и клевети, лични нападки и обиди към екипа, който се грижи за животните. Кампанията против приюта се провежда от бивши служители и ескалира с всеки изминал ден. Тази ситуация породи тревога сред гражданите на Шумен, които се интересуват от съдбата на питомците в приюта и неговото бъдеще.
Във връзка с това, се обръщаме се към медиите и гражданите на Шумен, както и към всички, които не са безразлични към проблема с безстопанствените животни и отношението към тях:
Искаме да ви уверим, че въпреки трудния момент, в който ни поставят зложелателите на приюта, ще продължим да работим спрямо най-високите стандарти и хуманно отношение към животните. Призоваваме обществеността в града да не се поддава на инсинуациите на хора, които чрез клевети искат да прогонят немския инвеститор и да унищожат приюта.
Припомняме, че Общински приют Шумен работи при стриктно спазване на буквата на закона, което е констатирано от нееднократните проверки на институциите. Виртуалните нападки срещу приюта в социалните мрежи, съвпаднаха и със смъртта на отглеждан в приюта питбул. Кучето е отглеждано и лекувано в приюта месеци наред и на следващия ден трябваше да пътува в специализиран център за социализация в София. Припомняме, че ръководството на приюта първо сигнализира компетентните органи и извика независим външен лекар за аутопсия. Ще настояваме разследването на случая да стигне до край и виновните да понесат своето наказание.
Само преди дни, Общинският съвет в Шумен единодушно гласува решение, с което нашият приют стана първият в страната, който носи име на личност – Тонка Петрова. Искрено сме огорчени, че това събитие съвпада със създаване на скандали и клевети. През годините приютът в Шумен се превърна в пример за успешна съвместна работа между Общината и неправителствена организация. Това се случи благодарение на дългогодишните усилия на много хора, обединени от каузата за хуманно отношение към животните и справянето с проблема с бездомните четириноги в Шумен и региона. Управителката на приюта и екипът, който работи в него, са тук от години. Винаги сме били честни и открити с гражданите, медиите и институциите. В отговор на слуховете, ние ще припомним фактите:
За 13 годишната история на приюта, през него са преминали над 8000 животни. Само за последните 2,7 години е намерен дом на 339 кучета и 125 котки и са кастрирани 1 347 кучета и 368 котки. Всички животни са ваксинирани с 5 валентна ваксина и реваксинирани, обезпаразитявани са с Бравекто, Каниверм, Диронет. Никога не са допускани случаи на злоупотреби със средства или с храна. Стотици животни са излекувани в нашия приют по сигнал на граждани.
Обръщаме се към гражданите на Шумен с апел: Не позволявайте неверни слухове да съсипят един добре работещ приют и да застрашат работни места в нашия град. Припомняме също, че с падането на температурите през зимните месеци, кучетата ни имат нужда от 1/3 повече храна. В зимните месеци разчитаме на подкрепата на дарители, за да осигурим за питомците си необходимите допълнителни гранулирани храни. Нека покажем, че Шумен е град, който се отнася към животните хуманно, който е солидарен с каузата на личности, които вършат денонощно работа, а не с неверни и злонамерени слухове. Очакваме Ви и Ви благодарим.
Колектив на Общински приют „Тонка Петрова”, гр. Шумен
Дата:7.12.17
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНова медия заработи в Шуменския университет
Следваща статияЧестит 8-ми декември, студенти!

5 КОМЕНТАРИ

  1. Имам само един въпрос! След като са минали над 8000 животни,а са осиновени 500-1000, какво се случва с другите?

  2. Честни и открити към хората? След като сте открити защо на страницата Ви не може да се коментира или по точно вие избирате кой може да коментира. Коментари и критики не искате, но дарения искате. Хайде марш от приюта.

  3. След като имате въпроси уважаеми ,не се криѝте зад “ анонимен „,а напишете имената си . На страницата може да коментира всеки ,постовете не са подложени на одобрение или цензура,явно сте опитали да публикувате на старата страница,която се администрираше именно от зложелателните служителки. Това е официалната страница – общински приют „Тонка Петрова“. Това е в отговор на Петър. В отговор на първия анонимен – останалите остават в приюта ако са агресивни или се кастрират и се връщат откъдето са взети ако са добри и дружелюбни. В момента приюта работи с около 50 % надвишен капацитет ,но въпреки това помощ на животно НЕ се отказва. От осиновените животни ,90 % са осиновени в Германия,ако българите бяха повече съпричастни към съдбата на бездомните животни и осиновяваха повече ,процента на осиновени щеше да е значително по- висок ,но ……..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here