дом Икономика КНСБ: 575 лева са необходими за месечна издръжка на един човек

КНСБ: 575 лева са необходими за месечна издръжка на един човек

0
ДЯЛ

2 301 лева са необходимите средства за издръжка на четиричленно домакинство – двама родители и две деца, гласи изследване, направено от КНСБ. 575,26 лв. са необходими за месечната издръжка на един човек от 4-членно семейство.
По данни на НСИ от петък, средната работна заплата в страната за третото тримесечие на 2017 г. е 1 037 лв. Тази стойност е близо 30% по-ниска от необходимата за издръжка на четиричленно семейство, при двама работещи родители.Тези средства са за основните потребности на семейството. 75% от българите живеят със суми, по-малки от необходимите 575 лева. Устойчиво се запазва високия дял на бедните лица, от което следва, че разпределението на доходите в страната е неравномерно.
Доходите в страната са неравномерни, в София и животът е по-скъп и доходите са по-големи. На база изследването, от КНСБ са установили, че нарастването на издръжката на живота не може да се компенсира при този ръста на доходи, който има в България. Поскъпват най-вече основни хранителни стои и енергийни източници. При ниските доходи се натоварва бюджета на бедните домакинства.
Устойчиво се запазва високия дял на бедните лица, от което следва, че разпределението на доходите в страната е неравномерно.
От началото на годината динамиката на средната работна заплата запазва тенденция на последователно нарастване спрямо същия период на предходната година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРЗИ – Шумен призовава всеки пушач да положи началото на отказ от цигарите
Следваща статияАвтобус, превозващ актьори и техника изгоря край село Риш (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here