дом Други Кметът на Шумен издаде заповед за обявяване на „восъчна зрялост” на посевите...

Кметът на Шумен издаде заповед за обявяване на „восъчна зрялост” на посевите от житни култури

0
ДЯЛ

Кметът на община Шумен Любомир Христов издаде заповед за обявяване на „восъчна зрялост” на посевите от житни култури. Със заповедта са запознати всички кметове, кметски наместници и главни специалисти в селата на общината. Те са задължени да информират земеделските производители за необходимите противопожарни мерки във връзка с опазването на земеделските земи от пожари преди и по време на предстоящата жътвена кампания.
Забранява се паленето на огън и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви. За да не възникнат пожари в житните култури, трябва да се изградят защитни ивици и да се осигурят средства, необходими за провеждане на ефективни гасителни действия, ако се налага. Собствениците и ползвателите на земеделски земи трябва да осигурят денонощно наблюдение на земеделските посеви, а кметовете и кметските наместници да организират денонощно дежурство на телефонен пост в кметствата.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРок фестът започва, вижте какви промени има в движението от днес
Следваща статияНовият директор на ОП „Чистота“ в Шумен е Евгений Цанков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here