дом Общество Кметът Любомир Христов: Годината беше успешна, дойдоха сериозни инвеститори

Кметът Любомир Христов: Годината беше успешна, дойдоха сериозни инвеститори

0
ДЯЛ

В момента в Индустриалния парк работи четвъртият завод на турския гигант за изолационни материали на трансформатори. Не в пълен капацитет, с около сто работници, които отговарят за оборудването Когато всичко е готово тук ще бъдат открити над 200 работни места, това заяви кметът на Шумен Любомир Христов на редовен брифинг. През месец април очакваме да бъде открито предприятието за производство на битови кабели, сподели той. През юни се очаква да започне работа и друг завод на турски инвеститор, който е закупил земя в Индустриалния парк.
Шуменци ще се радват на новата придобивка спортната зала Арена, най-вероятно на празника на Шумен, 11 май. В момента се окомплектова необходимата документация, тъй като спортното съоръжение е с по-висок клас. Това ще бъде бижу, което Шумен заслужава. В момента се работи по благоустрояването и кръговото движение и разширяването на улици „Перуника“. На площ около 22 декара ще бъде изграден и жилищен комплекс. Ще бъдат изградени и две нови автобусни спирки.
С осигурените от правителството около 500 хил. лева ще бъде благоустроено пространството около Съдебната палата. В момента се подготвя идеен проект. Част от големите дървета ще бъдат премахнати и засети нови. Предвижда се и ново осветление.
Със заповед на кмета е сформирана комисия, която прекрати процедурата по обществена поръчка за изработване на контейнери за смет тип“Бобър“. Качеството на кофите не ни удовлетворява, категоричен бе кметът. Уведомихме изпълнителя. Ще бъде обявена нова обществена поръчка, като поставяме условие, да ни бъде предоставена и мостра на контейнерите, които ни предлагат.
Награда на името на поета Иван Пейчев ще бъде връчена. Тъй като Съюзът на писателите нямаха необходимото представителство в журито правим нова процедура, със съгласието им, уточни градоначалникът. Ангажиментът на общината е финансов да осигури престижната награда.
Кметът и неговият екип събраха представители на медиите на чаша вино и баница, приготвена по местна рецепта.
„Надявам се и занапред да продължим да работим заедно. Вие поставяте въпроси пред Общината, ние се стараем да ги решаваме“, заяви кметът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯсни са 10-те най-добри спортисти, треньори и отбори на Шумен за 2017-та година
Следваща статияЗа пръв път от 10 години: Служителите на МВР ще получат коледни бонуси от 500 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here