дом Общество Кметът към отличниците от Випуск`2019: Всичко което правим е за вас, върнете...

Кметът към отличниците от Випуск`2019: Всичко което правим е за вас, върнете се в Шумен!

0
ДЯЛ

На тържествена церемония днес кметът Любомир Христов награди отличниците на Випуск`2019 година в Шумен. Тържеството се състоя в пространството на Мемориален комплекс „Създател на българската държава“. По тържествената червена пътека преминаха 13-имата най-достойни зрелостници от училищата в Шумен. Сред тях пет момичета и осем момчета.
По традиция след химна на Шумен кметът Любомир Христов поднесе своето приветствие към отличниците.
„Този ден е посветен на вас. На вашите успехи. Често по пътя си ще срещате трудности. Не се отказвайте и продължавайте смело напред, защото вие сте бъдещето на този град. Много от вас ще отидат да учат в чужбина. Не забравяйте никога своя роден град и вашите родители. Върнете се в Шумен. Всичко, което правим е за вас. Искаме да се върнете тук и да работите за Шумен“, каза пред младежите Любомир Христов. Той благодари на преподавателите, за професионализма и трудолюбието, упоритостта.
От името на отличниците приветствие поднесе Александър Димитров. „За нас отличниците на Випуск`2019 е чест да присъстваме на тази церемония. Всяко наше постижение, всеки наш успех през годините е бил потвърждение за дълбоките духовни и културни традиции, които има нашия град“, каза Александър. Зрелостникът се обърна и лично към кмета Любомир Христов и му благодари, че под неговото ръководство Шумен се превръща в модерен индустриален европейски град.
След тържествените слова лично кметът Любомир Христов връчи медалите и грамотите на отличниците на Випуск 2019.

Александър Росенов Димитров
Първенец на випуска на Средно училище „Йоан Екзарх Български“ – профил „Хуманитарен”.
През целия курс на обучение показва отличен успех и е редовен участник в олимпиади по български език и литература, химия и опазване на околната среда, география и икономика. Има активно присъствие в училищния живот с включване в училищни проекти, разработки за научни конференции и литературни творби – лично творчество. Основател на „Съвета на хуманитаристите” и негов председател, награден с грамота за принос в хуманитаристиката.
Участва в обучения по програма Еразъм+ в Испания след индивидуално кандидатстване. С множество изяви и призови места в художествени и литературни конкурси.
С Решение № 1074 по протокол № 43 от 25.04.2019 г. на заседание на Общински съвет-Шумен, е удостоен с високото отличие – „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката за 2018 година в категорията „Ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта.

Анатоли Анатолиев Колев
Завършва Профилирана езикова гимназия „Никола Вапцаров” в профил Английски език с IІ чужд руски език.
Анатоли Колев е с отлични постижения при овладяването на знания и умения в курса на обучение. С участия и значими успехи в множество олимпиади и състезания в областта на българския език и литература, чужди езици, математика и други науки. Носител на IELTS – C1 сертификат – с възможност за кандидатстване във висше училище в Западна Европа.
Активен участник в извънкласни форми – „плуване”, „баскетбол“, „театрално майсторство”, клуб по български език и литература, клуб по английски език, училищен посланик на Профилирана езикова гимназия „Н. Вапцаров“.

Катерина Стоянова Гинчева
Първенец на випуска на Средно училище „Панайот Волов“ – профил „Технологичен – Защита на информацията“.
Завършва гимназиалния етап на обучение с отличен успех, показва изключителни резултати. Силно мотивирана, динамична, стриктна, с позитивно мислене и отлични комуникативни умения. Отличава се с отговорно поведение и активно участва в живота на училището. С постижения в Националното състезание „Стъпала на знанието“ по Български език и литература“ и в олимпиадата по български език и литература.

Ивайло Стоянов Калайджиев
Завършва Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ – профил „Природоматематически“.
Перспективен млад човек с изградени личностни качества. Притежава широка култура, познания в областта на науката и изкуството, с чувство на отговорност като лидер. Като председател на Градския Ученически парламент спомага за организиране на събития, участва в дейности, насочени към обединяване на младежите от града в многообразието на техните интереси. С впечатляващо участие в редица национални и международни дебати.

Хакан Нихат Мехмед
Първенец на випуска на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия – специалност „Строителство и архитектура”, с отличен успех през целия курс на обучение.
С ясно изразени приоритетни интереси към специалността.
Активната му извънкласна дейност се допълва от участия в множество общински и областни кръгове на олимпиади по български език и литература и история.
Капитан е на училищния отбор в състезанието Varna Spaghetti Engineering през 2017 и 2018 г. в областта на строителството и архитектурата.
Проявява творческо мислене, упоритост, настойчивост и отговорност във всяко начинание и притежава способността да отстоява своята позиция.

Джелян Ахмед Али
Завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия: „Ресторантьор”, специалност: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”.
През целия курс на обучение е с отличен успех, активен участник в извънкласни и обществени инициативи. Удостоена е с награди от участия и работа по проекти.
Включва се в организационния живот на гимназията, проявява умения за работа в екип и отговорно отношение към всички поставени задачи.

Ростислав Бориславов Румянов
Завършва Средно училище „Сава Доброплодни“, профил „Изкуства“ – изобразително изкуство.
С отличен успех през целия период на обучение, с активно участие в училищния живот и живота на класа.
През годините е бил участник и говорител в клуб „Млади Шуменски воеводи“, клуб „Дебати“ и други извънкласни форми на обучение.
Участва с впечатляващи художествени творби в изложбата на випускниците от Средно училище „Сава Доброплодни“.

Дамла Трампаджъ
Завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии професия „Техник-технолог по качеството на храни и напитки”.
Изпълнителна и любознателна, с разностранни интереси и силна мотивация за учене и развитие. Активно се включва в организационния живот на училището, в училищни и извънкласни дейности.
Един от участниците, които представят училището по проект „Под небето на Тоскана – иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм” по програма „Еразъм+” в град Фивициано, Италия.

Мирослав Росенов Милков
Първенец на випуска на Средно училище „Васил Левски”, профил „Природоматематически“.
С високи постижения при овладяване на знания и умения в училищния курс на обучение.
С чувство за отговорност, всеотдайност и последователност.
Активен участник в училищните спортни отбори по баскетбол и волейбол и извънкласните инициативи на класа.

Берна Стефанова
Завършва с отличен успех Духовно училище “Нювваб”.
Отличава се с любознателност и упоритост в различни области на науката. Уверена в знанията и способностите си, амбициозна и целеустремена. Ползва се с уважение сред съучениците си.
Активно се включва в живота на училищната общност, участва в конкурси за рисунка, олимпиади и състезания по природни науки.

Арзу Ахмедова Исметова
Завършва Средно училище „Трайко Симеонов“ – „Непрофилирана подготовка“
С много добри образователни резултати през гимназиалния етап на обучение. Умее да си поставя цели и последователно работи за постигането им, добронамерена, отзивчива и толерантна.
Активен участник във всички училищни и извънкласни дейности.
С участията си в Детска вокална група „Буратино“ печели множество призови места и награди на национални и международни конкурси.
Носител е на специалната награда на журито от конкурса за есе „Европеец ли съм?“, организиран от Община Шумен.

Рафет Седатов Исмаилов
Завършва с отличен успех Професионална гимназия по икономика, професия „Организатор интернет приложения“.
С отлични познания в областта на литературата, икономиката, информационните и комуникационните технологии при обработка и анализ на данни.
През годините на своето обучение е удостояван с редица награди от международни и национални литературни конкурси и престижни икономически състезания и форуми.
Лидер на отбора по статистика, заел призово място в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика – 2019 г.
Уверен в знанията и способностите си. Амбициозен, инициативен със силно изявена гражданска позиция.

Валентин Борисов Станев
Първенец на випуска на Професионална гимназия по механотехника, телекомуникации и транспорт – професия „Техник по транспортна техника“.
Завършва гимназиалния етап на обучение с отлични резултати.
С отговорно отношение към учебния процес и активно участие в извънкласни дейности и прояви. Отличен организатор на инициативи и проекти, реализирани от Градски ученически парламент – Шумен.
С интереси в областта на волейбола, активен участник в училищни, общински, национални и международни събития и прояви.

В края на церемонията младежите пуснаха десетки разноцветни балони в небето над Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзлязоха верните отговори на матурите от днес
Следваща статияЖълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за 24 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here