дом Общество Каолиново в списък на пилотните администрации по проект на Министерския съвет

Каолиново в списък на пилотните администрации по проект на Министерския съвет

0
ДЯЛ
Снимка: facebook

Община Каолиново е сред 10-те общини, получили предложение от администрацията на Министерския съвет за включване в списъка на пилотните администрации по проект „Трансформация на модела на административно обслужване”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Трансформацията на административното обслужване се състои в превръщането на удостоверителните услуги за гражданите и бизнеса във вътрешно-административни, като електронизиране на услугите, чиито краен ползвател са гражданите и бизнеса, групиране на услугите на принципа „Епизоди от живота” и „Събития от бизнеса” по начина, по който ги възприемат гражданите и бизнеса и осигуряване на комплексно административно обслужване.
Една от дейностите по проекта предвижда реализиране на служебен потребителски достъп и служебно издаване на удостоверителни документи през налични системи. Дейността включва създаване на възможност за унифицирано предоставяне на всички услуги от регистрите, интегрирани в Средата за междурегистров обмен (RegiX).
Ще бъде изработен потребителски интерфейс, който да предоставя възможност за заявяване на вътрешно административни услуги чрез изпращане на заявка директно до предоставящата администрация през интернет, без използването на автоматизирана информационна система. След изпращане на заявката ще може да бъдат получени по електронен път удостоверения, необходими за изпълнението на административни услуги, които могат да бъдат разпечатани с цел оставяне на хартиена следа за случаите, в които вътрешната нормативна уредба го изисква. Предвижда се пилотно внедряване на разработените интерфейси в администрациите. За пилотните администрации изпълнителят по проекта ще анализира вътрешна нормативна уредба за предоставяне на административни услуги, ще идентифицира нормативните пречки или празноти относно предоставянето и заявяването на вътрешно административни услуги и ще изготви предложения за нормативни промени, с които да се осигури използване на предоставяните по служебен път справки.
Поне по един служител от пилотните администрации ще бъде обучен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченички намериха и предадоха в полицията скъп телефон
Следваща статияХристияни събират дарения за построяване на храм в село Вехтово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here