дом Общество Кампанията „Не си сам! Осиновителите сме навсякъде!“ гостува и в Шумен

Кампанията „Не си сам! Осиновителите сме навсякъде!“ гостува и в Шумен

0
ДЯЛ

Българската асоциация осиновени и осиновители инициират за четвърта поредна година Национална информационна кампания за осиновяването в седмиците от 25 септември до 9 октомври. Кампанията ще с е фокусира върху родителството, като основополагащ фактор за развитието на всяко дете.
Тя ще бъде под наслов „Не си сам! Осиновителите сме навсякъде!“ и има два аспекта. Единият е в чисто житейски план, където често кандидат-осиновителите и родителите, осиновили деца, се чувстват нечути и неразбрани от околните и имат нужда от подкрепата на хора, които вървят по същия път. Вторият аспект е в обществен план и осиновени, и осиновители имат права и задължения, чието спазване и отстояване „по единично“ е до голяма степен загубена кауза – само обединени и подкрепени от съмишленици , би могло да се постигне реален позитивен отзвук в обществото.
В Шумен пресконференцията ще се проведе на 3 октомври от 17:30 в РБ „Стилиян Чилингиров“, след срещата от 18 часа ще бъде представена книгата на Дора Прангаджийска – “Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“, ще се прожектира и филма „Триъгълник от любов“, създаден по Проект „Да не отхвърлим за втори път едно дете“, отличен с наградата Проект на годината 2016 от Фондация „Лале“.
Мисията на организацията е да извадят осиновяването от табутата и клишетата. Да разгърнат темата в дълбочина. Да изведат реалните позитиви и негативи, които са натрупани от миналото, да се направи разбор на настоящето и да се подчертаят възможности и опасности, които обществото може да постигне, подкрепяйки или неглижирайки темата.
Екипът на БАОО ще мине през София, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Бургас, Разград и Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКъсметът отново се усмихна в Шумен! Безработна спечели 100 000 лева
Следваща статияДеноминацията „Свидетели на Йехова“ обвини Община Шумен за нарушени религиозни свободи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here