дом Общество Изследват „живата вода” във Върбица

Изследват „живата вода” във Върбица

0
ДЯЛ

Община Върбица, заедно с оторизирани специализирани институции, се зае да обследва и анализира върбишките минерални води. Специалистите ще изследват точните и актуални стойности на минералните находища в областта. На триторията на Върбица се намират два водоизточника с лечебна вода. Първият е известен от десетилетия като лечебен извор. Водата от него се е използвала широко за пиене от населението. Чудотворната течност има доказани лечебни качества за стомашно-чревни заболявания и проблеми със зрението. Лековитите свойства на върбишката вода подтикнаха шарлатани да злоупотребят с благото.

Както 24shumen.com първи писа, тя беше обявена за продан в интернет пространството. Скандалната цена надхвърли бъдещата стойност на питейната вода в област Шумен. Според сайта „продавач”, цените варират в следния диапазон: 0,5 литра – 18 лв., 1 литър – 22 лв., 2 литра – 26 лв.
Снимки: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварии оставиха Плиска и част от Шумен без вода (обновена)
Следваща статия„Соколите“ стягат митинг-шествие, ще освещават и знамената на дружинките

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here