дом Култура Изложба на 160 живи експонати ще ви отведе в невиждан досега „Подводен...

Изложба на 160 живи експонати ще ви отведе в невиждан досега „Подводен свят“

0
ДЯЛ

„Подводен свят“ е името на една от най-атрактивните и екзотични изложби, представяни в Шумен. От първия ден на ноември до 20 декември, посетителите в Регионалния исторически музей ще могат да разгледат 160 живи експонати – обитатели на речни и морски води от Южна Америка, Япония, Индия, Бразилия и Уругвай.
Най-едрите „експонати” са червеноопашат сом и псевдоплатистома. Най-малките са от видовете гупа и риба-клоун. Риба-стрелец и скат от вида Potamotrigon motoro са сред най-редките живи експонати в изложбата. Periopthalmus papilio пък е с най-необичайния външен вид, съобщават от РИМ-Шумен.
Интересни за посетителите ще са и екземплярите от риба слон, риба пикасо, алигатора гар и мн. други, както и най-различни причудливи представители на подводната фауна, обитаващи водоеми и оризови плантации във Виетнам, Корея, Китай.

За удобството на колоритните водни обитатели 22 аквариума с вместимост от по 100 и 200 литра ще осигуряват естествена среда, която в максимална степен да отговаря на нужните условия – температура, кислород, специфични растителни видове, камъни и аранжировка.
Изложбата може да бъде разгледана от 1 ноември в рамките на работното време – всеки ден от 10.00 до 19.00 часа.
Снимки: Регионален исторически музей – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКак да се предпазим от заразяване с вируса на птичи грип и какви са симптомите на болестта
Следваща статияСмущения на електроподаването в Шумен и други райони в областта днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here