дом Общество Зрелостниците писаха по стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров

Зрелостниците писаха по стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров

0
ДЯЛ

1 278 зрелостниците от общо 17 училища от областта се явиха днес на Държавен зрелостен изпит по Български език и литература. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Шумен.
Заявилите желание са 1 452, като 147 от тях не бяха допуснати. От общо 1 304 допуснати, 26 не се явиха на матура днес.
Изпитът започна в 8.00 часа и продължи 4 астрономически часа. За зрелостниците със специални образователни потребности продължителността му беше 6 часа. И тази година изпитът беше разделен на модули. Първият модул се състои от 30 въпроса с продължителност един час. Вторият модул също е един час и включва 10 въпроса. Третият модул е интерпретативно съчинение или есе.
Националното външно оценяване по Български език и литература за седмокласниците започна в 10.00 часа днес, а темата по която писаха е по романа „Седем хайдути и магарето“ от Бранислав Нушич.
Общо 1 470 са явилите се кандидат-гимназисти за област Шумен, не явилите се са 30. Изпитният тест за семокласниците се състои от два модула, първият с продължителност 60 минути включващ въпроси със затворен и със свободен отговор, а вторият – 90 минути, в който учениците трябваше да направят преразказ на непознат текст с дидактическа задача.
Резултатите от националното външно оценяване ще бъдат обявени до 6 юни 2018 г., а резултатите от държавните зрелостни изпити – до 13 юни 2018 г.
Във всички училища изпитният ден премина спокойно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБСП-Шумен с позиция, относно разправиите сред социалистите
Следваща статияДеца се учат как да оцеляват в природата в последния етап на Детско полицейско управление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here