дом Криминале За размисъл: 30% по-малко катастрофи за шест месеца, броят на жертви и...

За размисъл: 30% по-малко катастрофи за шест месеца, броят на жертви и пострадали – същият

0
ДЯЛ

Най-много хора загиват на пътя в сряда и неделя

Общият брой регистрирани ПТП през първото шестмесечие на 2017 г. е със 133 по-малко от регистрираните през същия период на 2016 година, което е намаление с 30,16 %, съобщават от ОД на МВР Шумен. Броят на регистрираните тежки ПТП и убитите през първото шестмесечие на 2017г., в сравнение със същия период на 2016г. се е запазил, а броят на ранените се е увеличил с 5, което е ръст от 12,82 %.

Най-тежка е обстановката на територията на РУ – Шумен, където са настъпили 240 ПТП /77,92% от общия брой ПТП/ , като 23 от тях са тежки /62,16% от общия брой ТПТП/, при които са загинали 5 участници в движението, което е 55,56 % от общия брой загинали и са ранени 28 участници в движението, което е 63,64 % от общия брой ранени. Най малко ПТП са настъпили на територията на РУ – Каолиново – 12, като 5 от тях са тежки. Няма загинали единствено на територията на РУ – Каолиново.

Най-много ПТП са регистрирани на територията на община Шумен – 225 броя, като 20 от тях са тежки, при които са загинали 3 участници в движението и са ранени 23 участници в движението. С влошени показатели е обстановката на териториите на общините Нови пазар и Каспичан, където при ПТП са загинали 3 души, както и на Каолиново, където са ранени 8 души. Няма настъпили ПТП единствено на територията на община Никола Козлево. Няма загинали на териториите на общините: Велики Преслав, Венец, Върбица, Каолиново и Никола Козлево.

Най-много тежки ПТП са регистрирани през месеците Март и Май – по 10, като през месец Март са загинали 4-ма души и са ранени 11, а през месец май са загинали 3-ма души и са ранени 12. Няма регистрирани тежки ПТП през месец Януари, а през месец Февруари е регистрирано 1 ТПТП със само 1 ранен участник в движението.

Няма дни от седмицата, в които да не са настъпвали тежки ПТП и да няма ранени участници в движението. Най-много са загинали в дните сряда – 5 души и неделя – 3-ма души. Няма загинали в дните: вторник, четвъртък, петък и събота.

Всички тежки ПТП са настъпили по вина на водачите. Най-много тежки ПТП са настъпили поради движение с несъобразена скорост – 13, при които е загинал 1 участник в движението, а 18 са ранени. С най-тежки последствия са тежките ПТП, причинени поради навлизане в лентата за насрещно движение и неправилно изпреварване, където при регистрираните 4 броя ТПТП са загинали 5-ма и са ранени 6 участници в движението. От водачите участници в тежки ПТП, 4-ма са били под въздействие на алкохол.

На снимката: Младеж самокатастрофира на централен булевард в Шумен преди близо месец, размина се с леки травми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРекордьорка: Намериха 17 кг тютюн без бандерол в дома на 46-годишна жена
Следваща статияСкандално: Продават безплатната лечебна вода във Върбица, кметът с обръщение по случая

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here