дом Култура За почитателите на клавирното изкуство: Млади изпълнители излизат на сцената на Симфониета-Шумен

За почитателите на клавирното изкуство: Млади изпълнители излизат на сцената на Симфониета-Шумен

0
ДЯЛ

Младите изпълнители продължават да радват публиката от сцената на Симфониета – Шумен.
Следващата среща ще бъде днес, 24 ноември, с талантливите пианисти Борис Биков, Емил Бояджиев и Йоана Райчева – Лауреати на V Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“, който се проведе през октомври 2016 година във Варна. Борис е само на 13 години, ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ – гр. Пловдив в класа на Светлана Косева. Той ще изпълни първата част (Allegro molto moderato) от красивия Концерт за пиано и оркестър на Едвард Григ.
Емил Бояджиев е име, познато на почитателите на клавирното изкуство. На конкурса „Панчо Владигеров“ в Шумен през 2013 година той печели наградата за най-добро изпълнение на произведение от композитора, а на тазгодишното издание на конкурса му бе поверена честта да свири на откриването. Сега той ще изпълни чувствения Първи концерт, в ми минор от Фредерик Шопен.
Йоана Райчева е студентка в Международната музикална академия „Акилес Деле Виня“ в Коимбра, Португалия. Завършила е НУИ „Добри Христов“ – гр. Варна в класа на уважаваната педагожка Мария Гинева. Тази година през май Йоана получи Втора награда на конкурса „Панчо Владигеров“ в Шумен. Тя ще изпълни друго върхово постижение в клавирното творчество – Втория концерт за пиано на Шопен във фа минор.
За почитателите на класическата музика е подготвена още една приятна изненада- диригент на концерта ще бъде обичаният от публиката Славил Димитров.
Концертът е с начало 18.35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони без електрозахранване днес
Следваща статия70 малчугани от Върбица играха и учиха по време на обучение по горска педагогика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here