дом Спорт За втори път на Шуменското плато – колоездене, бягане и дуатлон

За втори път на Шуменското плато – колоездене, бягане и дуатлон

0
ДЯЛ

За втора поредна година Велоклуб „Илчов баир“ организира състезание „Шуменско плато 2020“ – колоездене, бягане и дуатлон. Надпреварата ще се проведе на 5юли, неделя, на територията на ПП „Шуменско плато“, селата Троица, Осмар, Кочово, Хан Крум и Новосел с начало и финал стадиона на село Троица. Това съобщиха организаторите на надпреварата.
Трасетата за планинско колоездене са две – 43 километра и 22 километра, горското бягане е 22 километра, а дуатлонистите трябва да преминат 43 километра с колело и 13 километра с бягане.
Дългият колоездачен маршрут е с положителна денивелация около 1 300 метра, за 22 километра положителната денивелация е 780 метра. Степента на сложност на трасето е от умерено тежко до тежко. Регистрацията за надпреварата продължава до 3 юли.
Стартовете ще започнат от 9.00 часа в неделя, а награждаването е от 15.00 часа.
Класирането е индивидуално, по възрастови групи. Победителите ще получат предметни награди и медали. Най-бързите ще получат купа. Ще има томбола с награди между всички участници и доброволци.
Очакват се състезатели от цялата страна, като стартовите номера ще се раздават още от събота на стадиона в с. Троица. Там е предвиден и палатков лагер. И тази година сили ще премерят е-байкове. Миналогодишното състезание по шуменското плато беше първо в страната за този тип велосипеди.
Поход до скалния манастир над село Хан Крум ще бъде съпъстващото събитие на надпреварата. Експерти от ПП „Шуменско плато“ ще предложат 8 километрова разходка до святото място за всички зрителите, но могат да се включат и други желаещи туристи. Походът ще започне от стадиона веднага след старта на състезателите. Дирекцията на Природния парк за пореден път е партньор на Велоклуб „Илчов баир“ като осигурява купи и медали за победителите.
Състезанието се провежда и със съдействието на Община Шумен, Община Велики Преслав и Североизточното държавно предприятие. Множество спонсори подкрепят спортното събитие и ще се погрижат за безопасността на състезателите, ще се предлагат стоки, храни и напитки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътни полицаи гостуваха на малчуганите от 2 детски градини в Шумен
Следваща статияПри съседите: 52-годишен опита да убие съпругата си, по чудо не простреля и дъщеря си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here