дом Общество Започна обработката на площи с препарати, стопаните да пазят пчелите

Започна обработката на площи с препарати, стопаните да пазят пчелите

0
ДЯЛ

Община Шумен предупреждава пчеларите за предстоящо пръскане с препарати за растителна защита. Ще се третират площи по трасето на жп линията София-Варна в участъците Хан Крум-Шумен, Шумен-„Мътница“ и „Мътница“.
От днес до петък включително от 8.00 до 17.00 часа започва обработката на терена на сервитута на разстояние шест метра от главна релса от двете страни на жп линията в участъка Хан Крум – Шумен.
Пръскане срещу плевели ще има и по жп линията Русе-Каспичан. Днес ще се третират площите в отсечката Висока Поляна-Хитрино, съобщиха от Община Венец.
Терените от двете страни на линията ще се обработват на 10, 13 и 14 май. Първо в участъка Хитрино-Плиска. На 13 и 14 май по трасето Самуил-Висока Поляна.
Третирането на площите ще се извърши с препарата НАСА 360 СЛ. Карантинен срок 30 дни при доза 4%.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияПромяна в движението на автомобили за Деня на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here