дом Политика Започнаха консултациите за съставяне на правителство

Започнаха консултациите за съставяне на правителство

0
ДЯЛ

Започнаха консултациите за съставяне на правителство. Първият проучвателен мандат президентът Румен Радев се очаква да връчи на най-голямата парламентарно представена коалиция ГЕРБ-СДС. На срещата в президентството са водачът на парламентарната група на политическата сила Десислава Атанасова, номинираният за премиер Даниел Митов и вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.
„Първо на вас се полага да дам проучавателен мандат, затова сте и първи на консултациите“, заяви държавният глава и добави, че е готов да чуе аргументите на ГЕРБ-СДС за правителство и какви ще са взаимодействията на коалицията с другите партии.
„Явяваме се тук с ясната отговорност, че държавата ни стои пред редица предизвикателства. Готови сме с кабинет, който бързи може да започне работа по справянето с пандемията и препятствията пред България“, каза Атанасова пред президента Радев и добави, че е очаквала да поздрави ГЕРБ-СДС за победата в изборите. Според Атанасова е ясно, че ГЕРБ ще са в опозиция, а те нямат страх от това. Коалицията е готова и за управление.
Румен Радев заяви, че не бърза за служебен кабинет, а напротив. „Нека моята загриженост не се приема като припряност“, съобщи президентът. „Отговорността за съставяне на правителство е изцяло в Народното събрание, аз нямам такива правомощия“, допълни той.
Консултациите продължават при затворени врати.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАкция „Скорост“ по пътищата в Шуменско
Следваща статия„Златна лира“ за хоровите празници в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here