дом Бизнес Започват ремонти на улици и паркинги в община Нови пазар

Започват ремонти на улици и паркинги в община Нови пазар

0
ДЯЛ
Снимка: 60city.net

В ход е процедура за частични и текущи ремонти на част от улиците и паркингите в община Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Финансирането е изцяло от бюджета на общината, а общата стойност на проекта е 240 608 лева, без ДДС.
През първия етап ще се извършат текущи ремонти на паркоместата, които са в междублоковите пространства. По предварителна оценка, общата площ за ремонтиране на територията на град Нови пазар е 2 777 квадратни метра. Отделените средства са 83 000 лева. Включени са адресите „Стефан Караджа” 48, „Чавдар войвода” 3 и 5, „Васил Левски” 7 и 9 – карето между улици „Бузлуджа” и „Гоце Делчев”, ул. „Ангел Ангелов – Дядото”, Кооперативния пазар, ул. „Бреза”, както и паркинга около Общинския пазар, ул. „Хаджи Димитър”, ул. „Патриарх Евтимий”, ул. „Раковски” 2, пространството зад Пощата, ул. „Любен Каравелов” и „Бачо Киро” 2, паркинга на Бърза помощ, ул. „Христо Смирненски” 29.
През втори етап ще се извършат частични ремонти на улици в селата Стан, Мировци, Правенци и Зайчино Ореше. Планираните средства за тази цел са 157 608 лева.
Предвижда се фрезоване на пътни асфалтови настилки, полагане на асфалтовата настилка с дебелина 4 см и фугиране с битум на контактните зони между съществуващи и нови настилки.
Очаква се процедурата да завърши до края на месец май, а ремонтните дейности да започнат веднага, при благоприятна метеорологична обстановка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромени в движението за великденските празници в Шумен
Следваща статияСедем жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here