дом Икономика Зам.-министър Александър Манолев: Индустриалният парк в Шумен е локация със сериозен потенциал...

Зам.-министър Александър Манолев: Индустриалният парк в Шумен е локация със сериозен потенциал за чуждестранни инвеститори

0
ДЯЛ
?

Министерството на икономиката и държавната Агенция за инвестиции ще представят Индустриалния парк в Шумен като локация със сериозен потенциал за чуждестранни инвеститори.
Предстои среща с търговските аташета, за да се представи детайлно проектът. Това заяви в Шумен зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.
„Надявам се, че тази локация ще стане много по-разпознаваема за чуждестранния бизнес“, категоричен бе той.
Според Манолев това ще доведе до сериозен ръст на чуждестранните инвестиции в региона. По думите му Шуменска област ще продължи да се развива, благодарение на ангажираността на правителството. Като предпоставка за инвестиции в района, Манолев посочи магистралната свързаност с морската столица Варна.
По този начин инвеститори от трети страни биха проявили интерес да дойдат тук.
Зам.-министърът визира макроикономически данни – в момента се реализират 5 проекта на стойност 138 милиона лева. Ще бъдат създадени над 690 работни места. Туризмът отчита доста сериозен ръст. Само за последните четири години има увеличение на броя на нощувките с близо 66%. Изводът на експертите, че Шуменска област има много добри изходни позиции, заяви още зам.-министърът.
Сериозно предизвикателство за бизнеса на този етап е проблемът с намиране на квалифицирани кадри.
Срещата в Шумен бе инициирана от кмета Любомир Христов и народните представители от ГЕРБ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменска гордост! Невена Пощарова с благотворителна изложба
Следваща статияПодготвят програма за насърчаване на малкия бизнес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here