дом Криминале Заловиха иманяри от Велики Преслав с антични предмети

Заловиха иманяри от Велики Преслав с антични предмети

0
ДЯЛ

Полицейски служители от Велики Преслав намериха и иззеха множество културно- исторически ценности от три жилища в града и на адрес в село Драгоево. Претърсванията в частни домове били предприети след получени сигнали. В ранните сутрешни часове вчера полицейски служители предприели претърсване в дома на Д.Д./67г./ от Велики Преслав след като получили сигнал, че притежава незаконно оръжие. В обитавано от него жилище на ул.“Девети септември“ в село Драгоево била намерена ловна пушка 16 калибър “Тула“ успоредка с 1 боеприпас в цевта. По време на претърсването са намерени 278 предмети с културно-историческа ценност, които били иззети. Открити са и два метал детектора. В вчера сутринта било предприето претърсване и в дома на В.В. /63г./ от Велики Преслав. В жилището му на ул.“Александър Стамболийски“ са намерени и иззети писало, пет пръстена от бял метал, един монетовиден предмет, масивен пръстен, два върха от стрели, два пръстена, част от пръстен, три предмета с вид на монети, апликация от колан. За държане на културно-исторически ценности, които не са регистрирани, е образувано досъдебно производство.
По същото време вчера при извършена проверка в имот на ул.“Илия Блъсков“, обитаван от Р.А./64г./ във Велики Преслав са намерени 16 старинни монети, медальон, пръстен, и предмети с цилиндрични форми.
Снимки: ОД на МВР – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИздирват крадено „БМВ” с транзитни номера
Следваща статияЗа възрастните с любов: Зарадваха дамите в Дома за стари хора с нови прически

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here