дом Криминале Задържаните „ало“ измамници остават в ареста

Задържаните „ало“ измамници остават в ареста

0
ДЯЛ

Районната прокуратура в Шумен постанови задържане за срок до 72 часа на четиримата мъже, извършили измама по телефона. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.
Четиримата измамници са привлечени като обвиняеми за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у две възрастни жени и с това им причинили имотна вреда. Трима от задържаните са добре известни на органите на реда и са осъждани, един от тях е осъждан и за измама.
В следобедните часове на 28 юли. обвиняемите успели да въведат в заблуждение по телефона две възрастни жени от село Веселиново, като ги убедили, че трябва да предоставят всичките си налични пари в помощ на полицията за залавянето на телефонни измамници. Потърпевшите събрали сумата от 1960 лева и я предали на непознат мъж, който бил задържан край град Смядово, малко след като взел парите. Той изпълнявал ролята на „муле“.
В село в област Велико Търново са били задържани и другите трима мъже.
Започналото разследване във връзка с образуваното досъдебно производство се ръководи от Районна прокуратура – Шумен. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо четиримата обвиняеми в Районния съд във Велики Преслав.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖега: През август ще гоним рекордните 44 градуса!
Следваща статияКултурна панорама на Община Шумен за месец август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here