дом Наблюдател Жителите на Цани Гинчево избират кмет, униформени ще следят за реда в...

Жителите на Цани Гинчево избират кмет, униформени ще следят за реда в селото

0
ДЯЛ

Днес жителите на сeло Цани Гинчево в община Никола Козлево ще изберат новия си кмет. Изборите са извънредни, тъй като досегашният кмет Красимир Георгиев замина да работи в София. Мотивът му бе по-високо заплащане на новата работа – автобусен шофьор. 403- ма имат право на глас, според избирателните списъци. Разкрита е една избирателна секция в селото. Трима са кандидатите за кметския стол – Павел Динков, издигнат от ГЕРБ, Митко Георгиев – ВОЛЯ и Иван Добрев – БСП.
Вчерашния ден за размисъл е минал спокойно. В Общинската избирателна комисия в Никола Козлево не са постъпили сигнали за нарушения и жалби.
Междувременно от пресцентъра на ОД на МВР -Шумен съобщиха, че охраната в помещението на СИК в Цани Гинчево е поета от униформени служители. Служители на РУ- Каолиново ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.
По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда в секцията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменско под оранжев код и в неделя
Следваща статияНебрежност подпали навес, пожарникари се отзоваха на още 7 сигнала за денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here