дом Прогноза за времето Жега: През август ще гоним рекордните 44 градуса!

Жега: През август ще гоним рекордните 44 градуса!

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Тази година през август се очаква средните температури да бъдат над нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета – между 18 и 20, а за планините – между 13 и 17.
Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите – между 38 и 43, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м. През повечето дни от месеца времето ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни. По-голяма е вероятността за такъв тип валежи около 5-и, към 7-8-и, 10-и, 12-и, към 14-15-и, към 19-20-и, към 25-26-и и в края на месеца.
Много по-високи от обичайните ще бъдат температурите през първото десетдневие, особено през първите дни, когато дневните на места в низините ще надхвърлят 40 градуса, а и минималните ще са над 20. Впоследствие ще се понижат, но, с голяма вероятност, до края на месеца ще останат над климатичните норми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНов съвет на директорите в МБАЛ-Шумен
Следваща статияЗадържаните „ало“ измамници остават в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here