дом Общество Екоинспекцията отчете близо 7 000 лева, събрани от нарушители

Екоинспекцията отчете близо 7 000 лева, събрани от нарушители

0
ДЯЛ

Експертите на РИОСВ – Шумен извършиха 68 проверки през януари и февруари 2018 г. От тях 25 проверки са планови, а 42 извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 32 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. През отчетния период са пoстъпили 13 сигнала, за които са извършени 12 проверки, като за един от сигналите е изпратено писмо до прокуратура. За констатирани административни нарушения през януари и февруари са съставени 31 акта за установяване на административни нарушения (АУАН), от които 26 АУАН на билкозаготвители за непредставени отчети за добитите от тях количества лечебни растения.
Общо събраните суми от РИОСВ – Шумен за месеците януари и февруари 2018 г. са 6803,03 лв., като от тях 5903,03 лв. са от текущи месечни санкции. Събрани суми по наложени имуществени санкции и глоби през месеца са 900 лв. Общо 4722,42 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.
През януари и февруари са издадени 5 наказателни постановления (НП) за наложени текущи месечни санкции на юридически лица за наднормено замърсяване на отпадъчните води от предприятия в размер на 1475,50лв.
За отчетния период директорът на РИОСВ – Шумен е издал 4 НП, с които са наложени глоби и имуществени санкции в размер на 14 200лв., в това число на „Мар-Крафт“ ООД в размер на 10 000лв., за неизпълнение на условията в комплексно разрешително, с което нарушава разпоредба чл. 125, ал.1, т.2 от Закона за опазване на околната среда (ЗООС).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВодещ турски специалист с безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми
Следваща статияРазследват двама за притежаване на насипен тютюн без бандерол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here