дом Здраве Евтини брикети, съдържащи пепел и сяра, замърсяват въздуха в Шумен

Евтини брикети, съдържащи пепел и сяра, замърсяват въздуха в Шумен

0
ДЯЛ

Шумен е сред 25-те града в страната, в които фините прахови частици във въздуха надвишават нормата повече от месец годишно.
Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Гълъбово, Димитровград, Кърджали, Ловеч, Монтана, Несебър, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Сливен, Стара Загора и Хасково са другите населени места с мръсен въздух през отоплителния сезон.
Една от причините за замърсяването са въглищата с високо съдържание на пепел и сяра, които Министерството на околната среда и водите започва да търси вариант да ограничи. Огромна част от населението обаче използва именно такива брикети, тъй като те са по-евтини.
Ако замисленият проект стане факт, ще се търси и решение за социалната помощ за отопление. 90% от сумите за подпомагане на социално бедните отиват именно за топло на дърва и въглища.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияJYSK вече и в Шумен! Първите клиенти ще си тръгнат с подаръци
Следваща статияНовите учебници влизат в класните стаи в Шумен навреме

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here