дом Здраве Д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание: Проблемът с общинските болници е...

Д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание: Проблемът с общинските болници е изключително сериозен

1
ДЯЛ

Предстоят дискусии за разпределението на държавната субсидия, около 30 милиона, която ще бъде предоставена на общинските болници. В момента Министерството на здравеопазването изготвя концепция за тях, съобщи депутат, член на Здравната комисия в парламента.
24shumen.com потърси мнението на шуменския депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание, дали това е решение за излизане от кризата и спасяване от фалита, който грози повечето от тези лечебни заведения.
„Веднага опровергавам. Точната сума е 28, 5 млн. лева и тази сума се отпуска още от 2014 година. Решението бе взето след среща с представители на НСОРБ и Сдружението на общинските болници. В тази сума влизат много дейности включително и за ТЕЛК“, заяви д-р Джафер и поясни че, Министерството на здравеопазването не прави нищо извънредно.
Ситуацията с общинските болници е повече от тревожна. Има остър недостиг на средства за заплати. Доставчиците вече отказват да снабдяват с медикаменти, уточни още тя.
По думите й тези лечебни заведения обслужват около 2 млн. от населението на страната в отдалечени райони и че там корупцията е на ниско ниво.
На среща с директора на болницата във Велики Преслав д-р Иван Димитров д-р Джафер изразила тревога от състоянието на болницата в старопрестолния град.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСупер синя кървава Луна ще наблюдаваме в последната нощ на януари
Следваща статияУченици поканиха кмета на специална среща, нищиха проблемите на Шумен

1 коментар

  1. Тази болница е нерентабилна.Поддържа се изкуствено благодарение на доктори и медицински сестри пришълци от други населени места които получават заплати срещу подписите си под клиничните пътеки.Повечето от персонала са пенсионери.Съществува благодарение на това че в областния град не се обслужват тези клинични пътеки поради ниската им стойност заплащана от РЗОК.Тежките случаи се прехвърлят направо в Шумен.Мисля че е по разумно да се приватизира или да стане Медицински център със стационар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here