дом Общество Д-р Нигяр Джафер: В здравеопазването няма знак за равенство между столицата и...

Д-р Нигяр Джафер: В здравеопазването няма знак за равенство между столицата и малките общини

1
ДЯЛ

Не е редно изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен да минава през повишаването на цената на водата за битовите потребители и дано да бъде реализиран успешно бизнеспланът на ВиК, гласуван от Общинския съвет. Инвестициите, които са заложени в този бизнесплан са свързани с подобряването качеството на водата, това заяви за 24 shumen.com шуменският депутат от ДПС и зам.-председател на Народното събрание д-р Нигяр Джафер.
На въпрос какви са приоритетите й през новия парламентарен сезон с адрес област Шумен, д-р Джафер отговори, че в дневния ред на депутатите от ДПС влиза реализирането на проекти по Оперативна програма за развитие на селските райони за подобряване на пътната инфраструктура в населените места.
Тя припомни, че с Постановление на Министерския съвет вече е осигурен значителен финансов ресурс за общини в Шуменска област за детски заведения и реновиране на пътната мрежа. Само една община Хитрино не е получила допълнителни средства. Причините са, че тази община разполага с около 30 милиона, за да се справи с последствията от железопътния инцидент миналата година. „Не искам повече да коментирам”, лаконична бе д-р Джафер.
Като депутат тя ще следи дали здравните заведения в областта спазват отпуснатите им лимити. От високата позиция, която тя заема в парламента, ще настоява да се прави разграничение между столицата и малките отдалечени общини, относно възникнали проблеми в здравеопазването. По думите й, знак за равенство не можело да се постави.
Високата безработица и сериозни здравословни проблеми – тези теми са били обсъждани по време на срещите на д-р Джафер с граждани от региона.
„За мен тези, бих ги нарекла селищни срещи, са изключително важни в работата ми на народен представител”, смята тя. Регулярни приемни на зам.-председателя на Народното събрание са били проведени в Каолиново, Велики Преслав и други населени места. И практиката ще продължи.
Д-р Джафер съобщи и за един парадокс – докато хората се оплакват, че не могат да си намерят работа, инвеститори са споделили с нея за възникнал сериозен проблем – дефицит на работници.
Според нея хората не трябва да разчитат на Програмите за временната заетост, а да търсят постоянна работа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен ще бъде домакин на Международен исторически фестивал „Доблест и слава”
Следваща статияУлици за милиони: Асфалтират пътни участъци в Каолиново за 1 000 000 лева

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here