дом Криминале Държавното обвинение в Шумен поиска доживотен затвор за Стефан, убил и разчленил...

Държавното обвинение в Шумен поиска доживотен затвор за Стефан, убил и разчленил жена си

1
ДЯЛ

Доживотен затвор без право на замяна, поиска прокуратурата за 48-годишния Стефан Стефанов, който уби жената, с която живее на съпружески начала, а след това с моторен трион разчлени трупа й. Наблюдаващият прокурор Маргарита Георгиева обяви, че заради съкратеното съдебно следствие и самопризнанието на подсъдимия, по преценка на съда, присъдата може да бъде от 30 години лишаване от свобода без замяна.
Според държавното обвинение, Стефанов е личност с висока степен на обществена опасност. Причина за престъплението са проблеми в техните взаимоотношения през годините. Избухливият му характер и желание да доминира над Димитрова, са го мотивирали да вземе крайното решение. Друг довод за убийството е е желанието на пострадалата да уреди живота си самостоятелно, посочи прокурор Георгиева.
В началото на съдебното заседание подсъдимият Стефанов заяви, че е съгласен с внесения обвинителен акт от прокуратурата. Той помоли да не се събират доказателства по изнесените факти в обвинителния акт и да не бъдат разпитвани свидетели по делото.
Ужасяващи обстоятелства бяха огласени на съдебното заседание от наблюдаващия прокурор.
Стана ясно, че на 21 август след скарване между двамата, Стефанов нападнал Димитрова с два ножа. Тя се е съпротивлявала, което се доказва и от съдебно-медицинската експертиза. Фаталният удар е бил в областта на шията, от което е настъпил масивен кръвоизлив. След това Стефанов хладнокръвно скрива мъртвото тяло в килер със зимнина. След претърсване в дома на Галина Димитрова, открива парите, спестени от нея в Канада. Обменя част от тях и си купува лек автомобил, за да извози тялото и да се отърве от него.
На следващият ден си купува моторен трион за 155 лева, с който да разчлени тялото. За трупните останки е закупил 5 черни найлонови чувала. Според обвинителния акт, сигналът за изчезналата Димитрова подал синът й от първия брак Росислав Чанев. Съседи също се оплакали в полицията, че от към дома на Стефанов се разнася ужасна миризма и при високите летни температури не може да се диша.
Полицията открива страшната находка в дома на Стефанов – 5 чувала с трупни останки, натикани в килера.
Заподозреният хладнокръвно признава, че той е убил жената, с която живее.
В съдебната зала защитата на подсъдимия заяви, че в обвинителния акт има несъответствия и противоречия. Според адвокат Борисова убийството не е планирано от подзащитния й, а решението е взето на момента. Очаква се след 14.30 съдът да обяви присъдата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха 29-годишен, задигнал автомобил и вещи от шуменска фирма
Следваща статияДиректорът на СИДП даде идея за табели, предупреждаващи за диви животни на пътя

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here