дом Общество Детска градина „Пролетна дъга“ отвори врати за още 18 малчугани

Детска градина „Пролетна дъга“ отвори врати за още 18 малчугани

0
ДЯЛ

18 деца от различни етнически общности и уязвими групи от населението вече посещават новата група в ДГ “Пролетна дъга” в Шумен. Със средства, осигурени по проект на Община Шумен в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование на всички), изпълнявана с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, изцяло са обновени спалното помещение, занималнята, кухнята и санитарните възли на новата група.

Направен е основен ремонт и е монтирано ново оборудване. Децата ще се радват на нови легла, пейки, цветни шкафове и библиотеки за дидактични материали, бюра, масички и столчета правят обстановката привлекателна и много приятна както за децата, така и за техните родители.
Главният учител Ивелина Пенчева разказва, че близо 17 години тази група е била затворена заради липса на деца. “Всичко в тази част на сградата беше крайно амортизирано и неизползваемо. Детската градина е за шест групи, но имахме само пет. След ремонта вече има и деца, и родители, които с желание идват тук. Когато обстановката е приятна, когато всичко е ново и те посрещат с усмивка, колко му трябва на човек,” споделя учителката.

Децата са тук и благодарение на подкрепата, която получават семействата в училищата за родители, в уикенд и летните училищата за по- успешно родителство. Една от целите на проекта „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” е да бъдат обхванати децата от всички уязвими групи в тази район, обясняват педагозите.
Със средства по проекта са обновени външните тоалетни, изградени са нова спортна площадка в двора на детската градина и зала за срещи с родители в сградата. Цялостно реновиран е медицинският кабинет, а оборудването в него е подменено със средства, осигурени от община Шумен.
242shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКoледари гостуваха на общинското ръководство в Каолиново
Следваща статияПочитаме паметта на Свети Наум, вижте кои празнуват

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here