дом Политика Депутатът Хамид Хамид: За ситуацията в Хитрино е виновен егоизмът на някои...

Депутатът Хамид Хамид: За ситуацията в Хитрино е виновен егоизмът на някои хора

1
ДЯЛ

В общинската организация на ДПС имаше хора, които си мислят, че с тях изгрява и залязва слънцето. Заради техния егоизъм се стигна до ситуацията с напускането на структури от селата. Това заяви за 24shumen.com шуменският депутат от ДПС Хамид Хамид. Той бе категоричен, че „още преди няколко дни, силно притеснени, членове на организацията алармираха, че са били жестоко притискани от кмета на Община Хитрино, като са им раздавани попълнени бланки – декларации. И им е обяснено-или подписвате декларацията, или си търсете работа. При такава тежка преса, когато става въпрос за хляба на всеки един, не съм сигурен, кой какво решение е взел“.
Според депутата въпросът с подреждането на депутатските листи е приключен още с регистрацията. Тогава лично председателят на партията обясни защо решението е такова. Защо въпросът с листите излиза толкова късно се обяснява с нечии игрички, разсъждава депутатът. По думите му в ДПС няма място за авторитаризъм и Движението не е организация за самовлюбени екземпляри, които обичат да гъделичкат егото си.
Потърсихме и коментара на областния председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. Тя потвърди казаното от депутата Хамид Хамид, че местни лидери, общински съветници, кметове на населени места са получили декларации с призив да напуснат редовете на партията. Руфад не е съгласна с мотивите в декларацията. Тя смята, че ситуацията в Хитрино е изцяло дирижирана. А за изключването на Нуридин Басри и Мустафа Ахмед има решение на ЦОБ на ДПС. Руфад няма логично обяснение защо темата с изключването се поставя на дневен ред пред медиите, след като тази тема е отдавна в небитието. Руфад обяви, че има изготвен график за провеждане на отчетни събрания в цялата Шуменска област, в т.ч и в Хитрино. Напускането на структурите, според нея, е решение на всеки, който има право на избор. Руфад бе категорична, че днешният брифинг е режисиран от „Сивия кардинал“ в Хитрино. И всеки знае кой е той, допълни тя.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАнтиСПИН кампания: Знаем ли как се предпазим? (снимки)
Следваща статияЗабрана за 90 дни: Без автомобили в горите на Шуменско плато

1 коментар

  1. Pravilno nesamo v hitrino no i v okolniye sela vece ne ostanaha hora horata si tarsyat raboa v cusbina i gradovete i si izosyavyat kistiye jivwyat na kvarriri blagodareniye na kmeta

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here