дом Общество Двама свещеници от Шумен заминават за храмовия празник на българския манастир в...

Двама свещеници от Шумен заминават за храмовия празник на българския манастир в Света гора

0
ДЯЛ

Двама свещеници от шуменската църква „Св.Св. три светители“ са включени в делегацията, която ще участва в богослужение, по случай втория храмов празник на българския манастир „Св. Георги“ на Света гора, Атон.
16 ноември се отбелязва от миряни и монаси като втори храмов празник на Светата обител.
„Ще участваме във всенощното бдение и литургията за празника“, сподели отец Красимир пред 24shumen.com.
На този ден се отбелязва пренасянето на мощите на светеца от мястото, където е бил измъчван в град Мира. По традиция се изнася аравийската икона на светеца и организира литийно шествие с нея. Нарича се „аравийска“ защото според древно предание, е дошла от арабските страни.
Много шуменци записаха имената на свои близки за здраве, за да бъдат прочетени по време на литургията. Символичните такси ще бъдат като дарение за Светата обител в монашеската република.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалчуган от Нови пазар с уникална изложба от творби, направени с …градинска пръст
Следваща статия„Пук“ очаква малки и големи зрители на безплатна прожекция в Регионалната библиотека

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here