дом Общество Да пребъде България! Шумен отбеляза тържествено 3 март (снимки, видео)

Да пребъде България! Шумен отбеляза тържествено 3 март (снимки, видео)

0
ДЯЛ

С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл.“Кристал“ започна отбелязването на националния празник на Република България -3 март. Днес празнуваме 140 години от Освобождението на страната от османска власт.
На церемонията присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, кметът на община Шумен Любомир Христов, заместник-кметове, представители на Общинската и Областната администрация, военният гарнизон, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и граждани.
Областния управител проф. Желев честити на всички шуменци празника и изрази надежда, че и в нашия век на изпитания и предизвикателства ще бъде съхранен възрожденския стремеж на българите да изковем своето достойно място в европейското семейство и да бъдем равни на другите европейски народи. Че няма да пестим сили, за да опазим и укрепим българската държавност.
Дължим го на нашите предци, които мечтаеха, работиха и проливаха кръвта си за нея. Дължим го и на нашите деца, които един ден, също като нас, ще могат свободно да извикат: Да живее България! И ще веят гордо родния трибагреник, а децата им ще сричат „Аз съм българче“.
Нека пазим и укрепваме българската държавност и европейска перспектива!
Да пребъде България!, завърши словото си областният управител.
Честването на националния празник продължи пред сградата на Общината в Шумен, където тържествено бе издигнат българският трибагреник. Празникът продължи с концерт-спектакъла „Величието на един народ“ с режисьор Катя Кайрякова и участието на ансамбъл „Шумен“, „Веселяче“, „Арт денс“ и танцова театрална формация към Варненския свободен университет в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Преди концерта, посветен на 3-ти март, кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев връчиха официално на художника Румен Михайлов званието „Почетен гражданин на Шумен“. „Едва ли има по-подходящ момент от деня на националния празник да бъде връчено почетното звание. Изключително съм щастлив, че го получава човек с толкова голямо сърце като Румен. Пожелавам му здраве, той има нашата обич и уважение и затова искам да му пожелая само здраве“, каза кметът по време на връчването на почетното звание.
На тържествата присъстваха кметът на община Шумен Любомир Христов, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, областният управител Стефан Желев, представители на местната и държавната власт, на просветни, културни институции и много граждани.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия140 години свобода! Честит празник, България!
Следваща статияВнимание! Шахта без капак зейна на шуменска улица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here