дом Други Горски стражари конфискуваха каруца и моторен трион от бракониери

Горски стражари конфискуваха каруца и моторен трион от бракониери

0
ДЯЛ

Каруца и моторен трион са задържани при проверките на територията на ДГС „Върбица”. Горските стражари са конфискували 0,30 куб. м незаконно добити дърва за огрев и са съставили два акта и два констативни протокола. Това съобщават от СИДП.
По един констативен протокол отчитат след проверките служителите на ДГС „Шумен”, ДГС „Нови Пазар” и ДГС „Суворово”, а два са съставени на територията на ДЛС „Балчик”.
От началото на август досега горските стражари към СИДП са извършили общо 3015 проверки, 1014 от които са свързани със спазването на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за оръжията и боеприпасите. При системните проверки за нарушения в горите са съставени общо 17 акта и 21 констативни протокола.
В разгара на ловния сезон служителите на 13-те горски и 5-те ловни стопанства към СИДП следят и дали ловците спазват правилата. В рамките на седмица са проверени 189 любители на лова, като нарушения не са констатирани.
От горските и ловни стопанства призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112 при съмнения за нередност, както и за възникване на пожар. С цел задоволяване нуждите на населението с дърва за огрев регулярно се провеждат срещи с кметове и кметски наместници на населените места.
Снимка: Архив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСевджан Акиф, общински председател на ДПС Хитрино: Ще стабилизирам организацията
Следваща статияШуменски села закъсаха за джипи, предлагат апартамент на желаещия специалист

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here