дом Култура Гергана Гълъбова спечели Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”

Гергана Гълъбова спечели Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com
Архив

Гергана Гълъбова (Софийски университет „Св. Климент Охридски”) спечели Голямата награда на 43-то издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, чийто домакин през последните три дни беше Шумен. Тя получи грамота и ваучер от 1000 лв., осигурен от Община Шумен, който да бъдe използван за издаване на нейна книга.
Наградите бяха обявени днес на церемония пред паметника на поета Иван Пейчев. Ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев приветства участниците в литературната надпревара. Той отбеляза, че Националният студентски литературен конкурс, която е единствен по рода си у нас, е лицето на Шуменския университет.
Журито в състав проф. д-р Пламен Дойнов, Захари Карабашлиев и Петър Чухов отличи с първа награда в раздел „Проза” Диана Мъркова (Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”), а в раздел „Поезия” – Мария Петкова (Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий”).
В категория „Проза” втора награда получи Ива Анастасова (Софийски университет „Св. Климент Охридски”). С поощрителни награди в категорията си тръгнаха Александър Колев (Софийски университет „Св. Климент Охридски”) и Александър Янев (НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”).
В категория „Поезия” бяха дадени две втори награди – на Михаела Кузева и Веселин Веселинов – и двамата от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Поощрителна награда заслужи Мария Гаралова от Медицински университет-София.
В категория „Публицистика и критика” не бе присъдена първа награда. Втора награда бе дадена на Теодора Величкова-Старчева от Шуменския университет „Еп. Константин Преславски”, а Десислава Тивчева, също от Шуменския университет, получи поощрителна награда.
Наградата на публиката бе присъдена на Ива Атанасова (Софийски университет „Св. Климент Охридски”).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Септември 98“ (Тервел) победи у дома „Черноморец“ (Балчик)
Следваща статияПромени в движението в Шумен заради абитуриентските балове

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here