дом Политика В Деня на Европа: Дами от ДПС и зам.-председателят на парламента направиха...

В Деня на Европа: Дами от ДПС и зам.-председателят на парламента направиха дарение за възрастни хора

0
ДЯЛ

Дарение за Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен направиха зам.-председателят на Народното събрание и шуменски депутат д-р Нигяр Джафер и дами от Женската организация на ДПС в област Шумен.
В Деня на Европа и победата над хитлеристка Германия – 9 май, ръководството на Дома получи пакети с постелъчно спално бельо и хавлии.
„Радваме се, че са сред нас. Винаги са добри дошли. Надяваме се на тяхната подкрепа за успешното завършване на нашия нов дом. С удоволствие ще ги посрещаме вече там, в други условия“, заяви директорът на социалното заведение Милена Събева.
Д-р Джафер се обърна към обитателите на Дома с „уважаеми наши майки и бащи“. „Прекланям се пред всички вас, пред белите ви коси“, бяха първите й думи към многобройната аудитория от възрастни хора и персонал.
„Дори и да сме политици, в такива моменти ние изживяваме много важни чувства. С вашата мъдрост и сила от изживяното през живота всъщност ни напомняте, че човек се ражда и живее. Но винаги има нужда от съприкосновение от приятели“, заяви д-р Джафер.
Много са объркани ценностите и отношенията между хората. Обаче във всеки един човек стои доброто, отбеляза д-р Джафер. Вие нямате толкова нужда от материални неща, а от разговор, от среща.
Следващата среща е с представители на Младежката ни организация. Уверявам ви, че в наше лице имате приятели, сподели с вълнение зам.-председателят на парламента.
Тези достойни хора заслужават условия, в нов дом, които са много по-подходящи, смята д-р Джафер.
По думите й празниците обединяват хората. И „не трябва да се втренчваме в това, което ни разделя“.
Ние проповядваме, че хората трябва да бъдат такива каквито са. Независимо от какъв етнос и религия . Независимо дали бедни или богати, обобщи депутатът.
Според нея, създадени сме от Всевишния, за да сме толерантни и коректни.
Тя обеща на обитателите нови срещи. И подкрепа в нейно лице.
Д-р Джафер се ръкува и разговаря с всеки един от старите хора. А от погледите им пролича, че те са трогнати от засвидетелстваните от нейна страна грижи и внимание.
85-годишната Сийка е изключително доволна от грижите, които полагат служителите в Дома към настанените възрастни хора. Тя е от 5 години тук. Но преди да дойде, след претърпени инциденти, се страхувала. Но днес от този страх няма и следа.
Ръководството на социалното заведение се гордее, че имат двама поети. Даже събирали средства през есента да издадат обща стихосбирка.
„Последният дом“ е стихосбирката на 86-годишната Йорданка Стрелкова, освен други издадени стихосбирки.
В края на срещата д-р Джафер определи приоритетите на представителите на ДПС в европейския парламент. „Преди всичко национални“, обяви тя. И посочи кохезията между регионите като основна задача. Както и изконните права и свободи, които партия ДПС винаги отстоява.
„Младост, енергия, опит“ са характеристиките на хората, които партията е гласувала доверие. И това доверие ще бъде оправдано, е мнението на д-р Джафер.
Според нея днешната ситуация и свързана със страхотна демографска криза. Дори демографска катастрофа. Усилията трябва да бъдат насочени в преодоляване на дисбалансите между регионите.
Всичко било концентрирано в пет големи града. И има страхотно обезлюдяване в много райони. А с икономически и финансови средства диспропорциите трябвало да се преодоляват.
По думите й не трябва Европа да бъде Европа на двойните различни стандарти на живот.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС военен ритуал бе отбелязан празничният 9 май в Шумен
Следваща статияКметовете на Шумен и на Браила си обещаха да задълбочат връзките между двата града

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here