дом Криминале Възрастна жена „спонсорира“ ало измамници, мислела, че помага на полицията

Възрастна жена „спонсорира“ ало измамници, мислела, че помага на полицията

0
ДЯЛ

77 –годишна шуменка била измамена по телефона и дала 1800 лева за „акция по залавяне на измамници“.
Около 13:30 часа вчера на домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за полицай. Обяснил, че телефонът на жената е попаднал в списък на измамници и че вероятно ще я потърсят и ще направят опит да я измамят. След този разговор последвал втори, в който мъж започнал да я заплашва, че ако не даде искана сума, ще й се случи нещо лошо. Веднага след това се обадил мъжът, който се представил за полицай и помолил жената да помогне и да съдейства, за да могат да бъдат заловени измамниците и да влязат в затвора. Дали й указания да пусне през терасата всички пари, които има и да се прибере в дома си. След задържане на измамниците щели да се обадят, за да й върнат парите.
С идеята, че помага на полицията жената хвърлила през тераса на трети етаж торбичка с 1800 лева. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.
За пореден път призоваваме : Не се доверявайте и не давайте пари на непознати след разговор по телефона, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на тел.112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаш задигна посред бял ден накити и пари от жилище
Следваща статияВсе повече млади хора напускат областта, търсят по-добър живот във Варна и столицата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here