дом Култура Възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“ ще свирят при откриването на Асамблеята на...

Възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“ ще свирят при откриването на Асамблеята на ЕМУ

0
ДЯЛ

С изпълнение на рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров, възпитаниците на училището по изкуства в Шумен Симеон Божилов и Виктор Братоев, ще открият днес 44-тата Асамблея на европейската асоциация на музикалните училища в Европа (ЕМУ). Това съобщиха от СУ „Сава Доброплодни“.
Във форума участва и директорът на шуменското школо Албена Иванова-Неделчева.
Форумът започна вчера и ще продължи до 4 юни, а СУ „Сава Доброплодни“ участва, като член на Сдружение на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика (СУПРИМ).
Асамблеяата се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
В проявата участват 23 държави от Европа, а специален гост е председателя на ЕМУ Филип Деларун.
Асамблеята продължава във Варна и СОК „Камчия“ под наслов: „Силата на песента“. Учениците, обучаващи се в паралелките по изкуства в СУ СУ „Сава Доброплодни“- Шумен, ще участват в концерти в Летния театър във Варна, СОК „Камчия“ и в провеждането на „Фолклорна плетеница“, която ежегодно се организира от Министерството на образованието и науката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботодателите все още могат да подават заявления за свободни работни места за хора с увреждания
Следваща статияПродължава набирането на заявления за обучения с ваучери за заети лица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here