дом Общество Водата в Шумен остава негодна за пиене и готвене

Водата в Шумен остава негодна за пиене и готвене

0
ДЯЛ

Водата в Шумен продължава да е с висока мътност и не може да се ползва за пиене и готвене. Това показват последните изследвания на проби от РЗИ-Шумен.
С висока мътност е питейната вода във Велики Преслав и селата Ванайот Волово, Белокопитово и Дибич, информират още от РЗИ.
Не са констатирани други отклонения от нормите по изследваните физикохимични и микробиологични показатели.
В пробите от водата са установени и остатъчни количества хлор. Съдержанието обаче е в нормативно установените граници.
РЗИ-Шумен продължава засиления контрол над обеззаразяването на водата подавана от „В и К – Шумен“ ООД в зона на водоснабдяване язовир „Тича“. Ежедневно в лабораторията на инспекцията се следят промените в показател мътност, микробиологични показатели, остатъчен хлор и други физикохимични показатели.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМокри са пътните настилки в Шуменско
Следваща статияАвтомобил пламна във Велики Преслав, огнеборци гасиха комини и сухи треви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here