дом Общество Внимание, шофьори! „Черният лед“ е изключително опасен на пътя

Внимание, шофьори! „Черният лед“ е изключително опасен на пътя

0
ДЯЛ

„Черен лед“ е едно от най-опасните явления на пътя, на което няма как да се противопоставим. Това става, когато замръзва водата по асфалта и няма нищо, което да се забелязва на пръв поглед.
„Когато усетите, че нещо не е стабилно не трябва да се мъчите да променяте рязко посоката или да се опитвате рязко да намалите скоростта и да спрете“, обясни в сутрешния блок на влогърът Bulgaria ON AIR Филип Лазаров и поясни, че в тези случаи със сигурност ще се получи завъртане на автомобила и излизане от пътя. Той подчерта, че независимо от възрастта на колата и нейните екстри, срещу леда на пътя няма какво да се направи. При зимни условия най-добре е да се използват предавките на колата за спиране и скоростта да се намаля плавно, обясни още Лазаров. „Длъжни сме нашата кола да е добре оборудвана, да е с изправни спирачки, да е с изправно парно, сутрин хубаво да я почистим“, обясни още Лазаров.
„Черният лед“ тази сутрин стана причина за поне 5 катастрофи в областния град, алармират граждани. При едно от ПТП-тата са се сблъскали 5 автомобила, един от които линейка, пристигнала на адрес заради друга катастрофа. По непотвърдена информация, жена е пострадала леко.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна делото срещу двамата машинисти за жп катастрофата в Хитрино
Следваща статияСнегът парализира градския транспорт, промени по линии №4, №71 и №9А

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here