дом Култура Виртуозният Веселин Парашкевов гостува в Шумен, ще свири на уникална Гуарнери...

Виртуозният Веселин Парашкевов гостува в Шумен, ще свири на уникална Гуарнери от 1710 г.

0
ДЯЛ

На 19 октомври, на сцената на Симфониета – Шумен гостува блестящият цигулар Веселин Парашкевов.
Професор в консерваторията в гр. Есен, Германия, концерт-майстор на Виенска филхармония, Веселин Парашкевов пристига в Шумен, за да изпълни виртуозния Първи концерт за цигулка и оркестър от Макс Брух. На диригентския пулт застава Станислав Ушев, под чието ръководство ще прозвучат две произведения от още един немски романтик Феликс Менделсон – това са увертюрата „Рюи Бла“ и любимата на публиката Симфония № 4, известна още като „Италианска“. Музикалната вечер започва в зала „Проф. Венета Вичева“ от 19.05 часа.
Веселин Парашкевов е един от водещите цигулари на нашето време. Завършвайки обучението си в България с отличие, той продължава музикалното си образование с Миша Уейман в Санкт Петербург /Русия/. Участва в майсторските класове на Хенрик Шеринг, провеждани във Виена /Австрия/ и Женева /Швейцария/. Веселин Парашкевов е бил концерт-майстор на Виенска филхармония. От 1980 г. е професор по цигулка в Консерваторията в гр. Есен /Германия/. Носител е на множество национални и международни награди. Веселин Парашкевов е свирил под диригентството на Гюнтер Ванд, Герд Албрехт, Емил Табаков, Гьорг Албрехт, М. Яновски, Леополд Хагер, Кристоф Степ, Емерих Смила, Клаус Арп, Милтриадис Каридис, Константин Илиев, Дейвид Чен, Феликс Караско, Арнолд Кац, Майкъл Измаилов, Александър Владигеров, Любомир Романски, Хориа Андреску, Леонардо Куадрини, Александър Каладжич. Като солист и камерен музикант концертира в Европа, Русия, Южна Корея, Тайван, Япония, САЩ, Мексико, Бразилия и Куба. Провежда майсторски класове в Германия, Тайван, САЩ, България, Южна Корея, Куба.
Веселин Парашкевов свири на цигулка, изработена от Гуарнери през 1710 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстоящо в събота: Изложба-пазар на птици и животни в Шумен, Празник на бирата в Кюлевча
Следваща статияПетков ден е, вижте кои имена празнуват

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here