дом Други ВиК: Управителят няма правомощия да смъква цената на водата

ВиК: Управителят няма правомощия да смъква цената на водата

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

„Формирането на цените за предоставяне на услуги от „Водоснабдяване и канализация – Шумен” се определя на базата на одобрен и утвърден 5-годишен бизнес план, който по своя обем и съдържание е в съответствие със Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, двете наредби към него и указанията към тях“, това съобщиха от водоснабдителното дружество. Според общинския съветник Добромир Драев, отново трябва да се дискутират проблемите на водоснабдяването на Шуменска област и дори да бъде отменено решението на Общинския съвет, цената на водата няма да падне.“Това може да направят само КЕВР и инж. Красимир Марков-управител на ВиК-Шумен“, посочи Драев.
От своя страна ВиК операторът заяви, че нормативно е определен реда, по който се формира и утвърждава съответната цена на предоставената услуга, а това е изцяло в правомощията на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).
Твърдения в публичното пространство, че „падането на цената на водата” може да бъде „направено” персонално от инж. Красимир Марков не отговарят на истината. Управителят на Дружеството няма подобни правомощия, съобщи още ВиК оператора.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДосъдебно производство е образувано за кражба на ток
Следваща статияАстрономическата зима настъпва в 18.28 часа днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here