дом Общество Валери Симеонов: Втвърдяване на мерките! Поне 3-седмична карантина!

Валери Симеонов: Втвърдяване на мерките! Поне 3-седмична карантина!

0
ДЯЛ
Pixabay.com

По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва.
Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред ТВ Европа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.
„Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави“, подчерта Симеонов и посочи Белгия. „Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината“, каза Симеонов от формацията-малък коалиционен партньор.
Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.
Симеонов определи като престъпление решението на Столична община за отваряне на Коледните базари.
Зам.-председателят на парламента заяви, че е изразил неколкократно позицията си за временни ограничения пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново – на Политически съвет следващата седмица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия953 дка горска площ са засегнати от пожари от началото на годината
Следваща статия1 123 нови случая на COVID-19 у нас, 772 са излекуваните, починалите – 60

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here