дом Политика Бюджетната комисия отхвърли предложението за смени в състава на постоянни комисии

Бюджетната комисия отхвърли предложението за смени в състава на постоянни комисии

0
ДЯЛ

Докладната записка, внесена от съветника Добромир Драев, предлагаща смяна на председателите и зам.-председателите на постоянни комисии в Общински съвет-Шумен, които са от ГЕРБ, беше отхвърлена единодушно от Постоянната бюджетна комисия.
По време на кратките дебати съветниците Васил Тодоров и Детелина Куртева се изказаха против разглеждането на докладната записка. Красимир Костов изказа противно мнение – докладната трябва да се обсъди, защото е фрапиращ пример за политическа наглост, който трябва да бъде заклеймен. Костов каза още, че Драев е политическо джуде, което посяга към короната без да има право за това. Сунай Садък подкрепи Костов и отбеляза, че „някои хора не могат да ни пускат по пързалката”. Според Красимир Костов мотивите в докладната записка са изпълнени с лъжи и неверни предположения. По думите му докладната показва невисока интелигентност и напиране към властолюбие на нейния автор и е необходимо да бъде порицана.
Бюджетната комисия подкрепи предлаганите текущи промени в бюджета на Община Шумен. Те са направени след предложения от директора на ОП „Чистота” за закупуване на автомобил за транспортиране на работници на стойност 58 000 лв. и на директора на ОП „Строителство и благоустройство” за придобиване на лек автомобли втора употреба с 4+1 места.
Съветникът Красимир Костов попита има ли увеличение на заплатите на служителите с 10% и защо няма докладна записка за размера на заплатата на кмета на общината. В отговор зам.-кметът по финанси Татяна Костова заяви, че от 1 януари заплатите на служителите са увеличени с 10%, а работата относно актуализирането на възнагражданието на кмета ще бъде ускорена.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелен коридор” за ваксиниране и в събота
Следваща статияCOVID-19: 1 708 нови случая, 2 477 излекувани, 105 починали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here