дом Общество Борсите за учебници в Шумен отвориха врати

Борсите за учебници в Шумен отвориха врати

1
ДЯЛ

В края на лятната ваканция, по традиция в града отвориха врати борсите за употребявани учебници, показа репортерска проверка на 24shumen.com. В тях могат да бъдат намерени учебници и учебни помагала за почти всички класове. Тази година не се изкупуват и не се предлагат учебници за осми клас, тъй като изданието е ново. Специализираните търговски обекти са предпочитани от родителите и учениците, тъй като цените на учебните пособия са в пъти по-ниски от новите.
В тях се също се изкупуват учебници, като на повечето места се съблюдава за добрият им външен вид, а според него се изплаща и процентната стойност на предлагащия учебника, след като той бъде продаден.
На всяка борса за учебници „втора употреба“, действат сходни правила – всеки ученик може както да продаде миналогодишните си учебници, така и да закупи тези, които са му необходими за настоящата година. Борсата действа като посредник между купувачите и продавачите. Тя изкупува старите учебници за около 30-40% (в зависимост от вида им) от коричната им цена. Впоследствие учебниците се продават на клиентите за около 60% от коричната цена.
Такива търговски обекти се разкриват ежегодно в близост до училищата 3 ОУ “Димитър Благоев”, ПГОХХТ “Асен Златаров”, Хуманитарна гимназия, както и в района на площад „Кристал”.
Борси за учебници могат да бъдат намерени и в интернет, като там се предлага и доставка до населеното място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаслука! Риболовният турнир „Есен на Тича-2017“ чака майстори на въдицата
Следваща статияМъж яхна нерегистриран мотор, хванаха го в Царев брод

1 коментар

  1. Awesome site you have here but I was wondering
    if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this article?
    I’d really love to be a part of group where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest.
    If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here