дом Общество Билбордове ще приканват шофьорите към разумно поведение на пътя (снимки и видео)

Билбордове ще приканват шофьорите към разумно поведение на пътя (снимки и видео)

0
ДЯЛ

Три билборда ще припомнят на водачите на МПС да шофират разумно на пътя. Това е четвъртият и последен засега етап, който предприемат от ОД на МВР с подкрепата на фирма „Алкомет” . Той започва от днес и ще продължи до 31 януари. Това стана ясно днес на брифинг в полицията.
Билбордовете са поставени на Руски паметник, на площад „Кристал” и на главен път Варна- Русе, край Шумен, преди камерата на 7-ми километър.

През изминалата година след анализ на пътната обстановка в региона от шуменската полиция предприеха няколко инициативи по пътната безопасност. Бяха направени листовки, които са раздадени на шофьорите и клипове, както и различни други методи за заостряне вниманието на водачите. Първият етап стартира на 15-ти септември. От ОД на МВР раздадоха на всички първокласници в Шумен листовки с правила за малкия пешеходец, а в начално училище „Илия Р. Блъсков”, новата учебна година започна с открит урок.

Във втория етап по време на кампанията „Животът е с предимство”, на водачите в областта бяха раздадени специално изработени книжки с най-честите нарушения, санкциите и мерките, които се прилагат по ЗДвП.

През третия етап ОД на МВР-Шумен продължи инициативата си за намаляване на пътните инциденти в областта. Акцентът беше насочен към телефонните разговори, писане на съобщения и статуси в социалните мрежи по време на шофиране.

От шуменската полиция смятат, че тези действия дават резултат, защото отчитат драстичен спад на пътно транспортните поизшествия.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Христов потърси обяснения от снегопочистващите фирми за ледените пързалки в града
Следваща статияМегаделото за жп катастрофата в Хитрино ще се гледа по съкратена процедура

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here