дом Общество Бившият директор на „Напоителни системи“ Юлиян Вълчев отново отива на съд

Бившият директор на „Напоителни системи“ Юлиян Вълчев отново отива на съд

0
ДЯЛ

Делото срещу бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Юлиян Вълчев започна отново след като Окръжна прокуратура повдигна три обвинения. „Внесли сме нов обвинителен акт, тъй като има данни за престъпления“, заяви пред 24shumen.com наблюдаващият прокурор Яна Николова.
Първото повдигнато обвинение е заради това, че в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължаващо престъпление, Вълчев не е положил достатъчно грижи за управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което са последвали значителни щети за дружеството по чл.219 от НК. Освен това обвиняемият допуснал да се извърши нарушение на Закон за запазване на рибата и други водни организми. Третото обвинение е заради това, че Вълчев използвал служебното си положение, за да набави на свой близък противозаконна облага от стопански риболов на толстолоб. Щетата надхвърля 49 000 лева.
На първа инстанция Вълчев бе оправдан по обвинението на прокуратурата за безстопанственост. Съдът постанови през март, че действията на директора не са били в разрез със закона и произнесе оправдателна присъда.
До ново разглеждане на делото днес се стигна след като Апелативният съд във Варна върна делото на прокуратурата. А магистратите установиха още нарушения, описани в новия обвинителен акт.
На 23 октомври от 9.00 ч.съдебен състав под председателството на съдия Нели Батанова от 24 свидетели ще разпита 12. Ще бъдат разпитани още експерти и вещи лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтпадат задължителните бележници за второкласниците
Следваща статияШуменец разтопи „желязната лейди” – Саня с изпълнението си в X-Factor (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here