дом Общество „Балкан Офроуд Рали“ ще вдигне пушилка по пътищата на областта

„Балкан Офроуд Рали“ ще вдигне пушилка по пътищата на областта

0
ДЯЛ

За седма поредна година ще се проведе Международното състезание за високопроходими автомобили „Балкан Офроуд Рали“, научи 24shumen.com.
Състезанието, което е серия от най-голямото офроуд рали в Европа – „Рали Бреслау“ ще се проведе от 16 до 23 септември. На 22 и 23 септември атрактивните МПС-тата ще преминат през територията на област Шумен.
Предвиждат се 8 състезателни дни по трасе с над 2 000 километра пробег.
Стартът на маратона ще е от центъра на морската ни столица Варна, а биваците на ралито ще бъдат в Албена, Приморско и Шкорпиловци, където, традиционно, на самия плаж ще е и финалът след 8 изтощителни дни по черните пътища.
Международното състезание се организирано ежегодно от пловдивчанина Александър Ковачев, заедно с рали Breslau в Полша и вече е със сериозно реноме в европейски мащаб и все по-често е използвана от различни пилоти и ездачи за подготовка за състезанията от най-висок ранг като рали Дакар.
Традиционно, състезанието е в крос-кънтри (рали-рейд) формат за всички класове машини – мотоциклети, ATV, SSV, джипове и камиони, като има и отделен екстремен клас за 4х4 автомобили, в който не скоростта, а уменията за преодоляване на тежки препятствия са приоритетни.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец отива на съд, иззеха над 10 кг тютюн без бандерол от дома му
Следваща статияПродават обзавеждането на детска градина „Радост” в Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here