дом Пътища АПИ: Усложнена е пътната обстановка в Североизточна България, не пътувайте, ако не...

АПИ: Усложнена е пътната обстановка в Североизточна България, не пътувайте, ако не е наложително!

0
ДЯЛ

Заради интензивните снеговалежи и бурен вятър се образуват навявания и преспи и се усложнява обстановката Североизточна България. Шофьорите да не тръгват на път към тази част от страната, ако не е необходимо. Това призова на брифинг за актуалната пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. В Източна България днес е определен оранжев код за потенциално опасно време в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол.
Ако се налага пътуване, шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани с вериги и подготвени за зимните условия, каза още Терзийски и апелира шофьорите на тежкотоварните камиони да спазват всички разпореждания на МВР и на АПИ, за да не се допуска затрудняване на работата на снегопочистващата техника. Там, където е необходимо, ще бъде ограничавано временно движението, за да се извърши снегопочистване и да се осигури безопасното пътуване на всички, заяви председателят на АПИ.
Поради навявания, намалена видимост и снегопочистване временно е ограничено движението по АМ „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: АМ „Тракия“ при пътен възел „Зимница“ – с. Зимница – „Петолъчката“ – път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Поради обилния сняг и навявания за всички автомобили е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“.
Директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ инж. Даниел Иваничков информира, че от бурните ветрове се образуват навявания и преспи в областите Шумен и Добрич, както и в област Бургас. Поради навявания е ограничено движението на всички автомобили по път I-9 Каварна – Шабла. Временно е спряно преминаването на тежкотоварни МПС над 12 тона по пътя Шумен – Каолиново, както и по третокласния път към Аксаково, каза инж. Иваничков. Той призова всички водачи да карат с повишено внимание, заради очакваните големи количества сняг в областите Шумен, Варна, Добрич и Бургас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗакъсали тежкотоварни и леки автомобили край Хитрино затрудняват движението
Следваща статияЧетири деца с COVID-19 са настанени за лечение в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here