дом Култура Актьорът Кольо Стайков: В трупата останаха актьори с едва две роли

Актьорът Кольо Стайков: В трупата останаха актьори с едва две роли

1
ДЯЛ
На снимката: Директорът на ДКТ "Васил Друмев" Димитър Димитров

„Никому не дължа обяснения относно освободените актьори. Това са мои действия. Касае се за вътрешноорганизационни работи, а Правилникът забранява изнасяне на информация“, това заяви за 24shumen.com директорът на Драматично куклен театър „Васил Друмев“ Димитър Димитров. Ако някой е несъгласен и смята действията ми за незаконни, има съд, прокуратура и други институции, категоричен бе той. За отсъствието на хитовото заглавие „Хористи“ от репертоара на театъра, Димитров обясни, че представлението не било свалено. Искам да съм точен, спряно е от разпространение, отсече директорът.
Потърсихме и коментара на актьора Кольо Стайков, който вече не е в трупата на Шуменския театър. „Аз не зная дали освобождаването ми е аргументирано. Имам 25 роли и съм извън трупата, а други с едва две, останаха“, заяви Стайков.
Той не приема мотива за отстраняването – липса на необходимото театрално образование. Напомних на директора, че големите Наум Шопов и Невена Коканова също нямат образование, но бяха ненадминати.
Според Стайков методите на директора били „недостойни и неправилни“. Той няма обяснение защо се освобождават актьори от трупата и веднага ги подменят с актьори от театъра в Разград.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаучно изследване на преподавател в Шуменския университет в помощ на студенти
Следваща статияКомплексният онкологичен център осъди НЗОК за 198 227 лева

1 коментар

  1. Triabva da se vzeme mnenieto na vsichki po sluchaia. Sigurno ima razminavane – kak taka niama da go ima nai-gledanoto predstavlenie v nashia grad??? Nie ne sme vijdali po-silno predstvlenie ot Horisti, dori kato se sravni s drugi postanovki, koito gostuvat – tova naistina e stranno. Ama nali direktora triabva da prodava bileti – zashto iska da ne se kupuvat?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here